
Onze werkwijze: co-creatie
In onze aanpak staat de leefwereld van alle betrokkenen bij een vraagstuk centraal. We willen weten wat mensen drijft, wat hen raakt en welke dromen en ideeën ze hebben. Maar ook wat hen daarbij tegenhoudt. Vervolgens gaan we gezamenlijk op zoek naar een nieuw handelingsperspectief. Dit doen we door het maken van een reframing van het vraagstuk. Letterlijk: het ontwerpen van een nieuwe kijk op de zaak.
Zo’n reframing komt tot stand in co-creatie. Wij vinden dat iedereen die onderdeel is van het probleem onderdeel moet kunnen worden van de oplossing. Een goede reframing is tegelijkertijd raak en onaf. De potentie is voelbaar, maar de invulling moet nog gemaakt worden. Een belangrijke eigenschap van plannen en ideeën die in co-creatie ontstaan is dat ze lange tijd onaf zijn. Hierdoor voelen mensen zich veel eerder aangetrokken om actief te gaan bijdragen en ontstaat ruimte voor alle betrokkenen om eigenaar te worden van de oplossing. Zo komen wij tot de baanbrekende en spraakmakende oplossingen zoals je ze hier op onze website kunt vinden.

- Het zegt iets over de mentaliteit van de ontwerper, over het feit dat hij of zij zich met sociale vraagstukken wil bezig houden.
- Het ontwerp manifesteert zich in een sociaal-maatschappelijk domein en richt zich op een gewenste gedragsverandering en nieuwe relaties.
- Dit soort ontwerpers gebruikt sociale processen als ontwerpmethode (zie: Co-creatie).
‘Design’ wil zeggen dat het gaat om het doelbewuste scheppen van een artefact dat in een bepaalde context dient te fungeren.