Participatie Paradox Atelier

In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de VNG en het LSA ontwikkelden wij het Participatie Paradox Atelier (PPA). Het PPA is een werkvorm die veel voorkomende paradoxale situaties in de samenwerking tussen overheid en burgers hanteerbaar maakt en zo een bijdrage levert aan een volwaardige samenwerkingsrelatie.

Voor het PPA keken we in de keuken bij meer dan vijftien gemeenten en corporaties en zagen vele successen, maar ook dat samenwerken taai kan zijn. We ontdekten dat het bespreekbaar maken van participatie paradoxen leidt tot meer begrip in de samenwerking en dat er altijd creatieve, situationele oplossingen mogelijk zijn om voorbij de paradoxen te komen. HIER vindt u een bestand waarmee u zelf een PPA kunt organiseren, met werkmateriaal en een instructie.

UPDATE:

Tijdens de Dutch Design Week heeft Is Ook in opdracht van de Provincie Noord-Brabant diverse Participatie Paradoxen gepresenteerd en het gesprek hierover gevoerd met ongeveer 60 ambtenaren, bestuurders, raadsleden, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en burgers. Lees HIER het verslag van deze bijeenkomst!